Związek Zawodowy „Wspólna Sprawa” ma zaszczyt podzielić się wyjątkowym wydarzeniem, które odbyło się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Jasieńcu. Dzięki naszej inicjatywie, uczniowie technikum gastronomicznego mogli wziąć udział w bezpłatnym szkoleniu z zakresu rozbioru dziczyzny, które prowadził jeden z najwybitniejszych specjalistów w tej dziedzinie – Maciej Perzyna , myśliwy, lekarz weterynarii i wykładowca akademicki SGGW.
Zajęcia były prawdziwą ucztą dla umysłów i praktyki. Uczestnicy mieli niepowtarzalną okazję nie tylko doskonalić swoje umiejętności techniczne, ale także zadawać pytania dotyczące kulinariów, biologii, a nawet zdrowia i chorób zwierząt. Pasja, wiedza i profesjonalizm prowadzącego oraz organizatorów sprawiły, że szkolenie zapewne na długo zapadnie w pamięci wszystkich obecnych.
Serdeczne podziękowania kierujemy do Koła Łowieckiego „Cyraneczka” z Warszawy które dostarczyło tuszę dzika i daniela na potrzeby zarówno tego szkolenia, jak i kolejnych zajęć kulinarnych, a w osobach kolegów Łukasz Flis i Marcina Wasiaka pomagali w prowadzeniu zajęć. To wzruszające, że wciąż istnieją takie Koła, które z zaangażowaniem wspierają edukację młodych ludzi!
Chylimy czoła przed Posłem na Sejm RP Mirosław Maliszewski, który objął patronat nad wydarzeniem i odważnie bronił naszej inicjatywy przed potencjalnym hejtem w szczególności niektórych urzędników. Wyrazy uznania składamy również ZO PZŁ Radom oraz HIKMICROHunting.Poland, którrzy aktywnie wspierali organizację zajęć.
Takie chwile przypominają nam, jak wielką wartość ma edukacja, która łączy tradycję, naukę i praktyczne umiejętności. Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do sukcesu tego przedsięwzięcia!
Razem budujemy przyszłość – z pasją, wiedzą i wspólną sprawą!